Handleiding

Zoek je tarieven op

In de App kun je een aantal gegevens invullen, waaronder je stroom- en gastarief. Op basis van deze tarieven berekenen we jouw dagelijks energieverbruik in euro’s. Het kan best ingewikkeld zijn om jouw eigen tarief te vinden, aangezien iedere energieleverancier dit anders doet. Wij helpen je.

Welke energieleverancier heb je?

We leggen uit waar je bij de 3 grootste energieleveranciers de tarieven kunt vinden. Kies hieronder jouw leverancier. Staat jouw energieleverancier er niet tussen? Je kunt de voorbeelden hieronder alsnog gebruiken om de tarieven bij jouw energieleverancier te vinden.

             

Stroomtarief:

Vul hier het tarief per kWH in. Dit tarief wordt op de factuur soms (variabele) leveringskosten genoemd. Het tarief is een optelsom van de marktprijs, de energiebelasting, opslag duurzame energie en de BTW per kWh. Het daltarief vul je niet in.

Gastarief:

Vul hier het tarief per m3 in. Dit tarief wordt op de factuur soms (variabele) leveringskosten genoemd. Het tarief is een optelsom van de marktprijs, de energiebelasting, opslag duurzame energie en de BTW per kWh. Tel deze hierbij op. Het daltarief vul je niet in.

Vastrechtkosten stroom/gas:

Vul hier de vastrechtkosten stroom/gas per jaar in. Dit is een vast tarief dat jouw energieleverancier bepaalt. Je betaalt dit altijd, ongeacht je verbruik. Deze vind je op de factuur van je energieleverancier en worden soms ook vaste leveringskosten genoemd. Let op; deze kosten worden niet meegerekend in je verbruiksoverzicht. Wel worden ze gebruikt om jouw bespaardoel te bepalen.