Onze missie

Energietransitie versnellen

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening, er is zelfs sprake van energiearmoede. Met de SlimWonen App willen we helpen. We geven inzicht in het energieverbruik, laten zien wat je thuis kunt doen om te besparen en maken het makkelijk om in actie te komen. Dat is fijn voor bewoners, maar ook voor gemeentes, corporaties en bedrijven in de strijd tegen energiearmoede. Het is natuurlijk gewoon zonde om te betalen voor energie die je eigenlijk niet nodig hebt.

Energie besparen is belangrijk, niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat.

We nemen je mee terug in de tijd: De start van de SlimWonen App in 2018. Energie was nog betaalbaar en dat de prijzen zo snel zouden stijgen hadden we niet kunnen voorzien. Wat we wel zagen is het effect van ons energieverbruik op onze wereldbol: Minder energie = een beter klimaat. Met onze expertise wilden we iets goeds doen: veel mensen bereiken om samen zoveel mogelijk energie te besparen.

Geld besparen én meewerken aan een beter klimaat – dat noemen wij nou slim!

Laten we nou eens slim doen en gebruik maken van al die gratis slimme meters (bij bijna 8 miljoen Nederlandse huishoudens!). De SlimWonen App communiceert direct via deze meters, zonder tussenkomst van losse apparaatjes. We hebben dus maar weinig extra middelen nodig, want die 8 miljoen huishoudens beschikken bijna allemaal over een smartphone.

We zijn op de goede weg, maar we willen meer! Daarom zoeken we constant naar nieuwe samenwerkingen: met gemeentes, corporaties en bedrijven. Zo kunnen we onze App direct aan grote groepen aanbieden, want: hoe meer gebruikers hoe minder energie! En… op deze manier hoeven gebruikers zelf niet te betalen voor de SlimWonen App, dat vinden we belangrijk.