logoAssen_Medium
Gratis bespaarhulpje van Assen

Door de hoge energieprijzen is het belangrijker dan ooit om te besparen op je gas- en stroomverbruik. De Gemeente Assen en Actium helpen je hier graag bij, daarom bieden zij gratis de SlimWonen App aan.

De SlimWonen App geeft heldere inzichten en praktische bespaartips.

In de SlimWonen App zie je per uur, dag, week, maand en jaar wat jouw stroom- en gasverbruik is. De App laat ook zien of je onder het energieplafond blijft en rekent uit wat je verbruik kost. Dat is handig, want inzicht in je energieverbruik zet aan tot besparen. Om je daarbij te helpen vind je in de App handige tips, bespaarproducten en nog veel meer.

EnergieHeld

Voor kinderen in groep 6, 7 en 8 start eind oktober het EnergieHeld programma. In dit programma leren kinderen in 6 weken over energie en energiebesparing. Aanmelden kan tot 16 oktober via www.slimwonenapp.nl/energiehelden.

Stap 1: Download de SlimWonen App

Download de SlimWonen App door één van onderstaande QR-codes te scannen. Dit is jouw eerste stap naar minder energieverbruik.

Download de SlimWonen App via de knoppen hieronder.

download_AppleStore
App Store (iPhone)
download_GooglePlayStore
Play Store (Android)

Lukt dit niet? Zoek dan op ‘SlimWonen App’ in de App Store (voor iPhones) of in de Google Play Store (voor telefoons met Android).

Heb je hulp nodig of wil je meer weten? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

De SlimWonen App is voor gebruikers helemaal gratis!

De App wordt door Assen aangeboden.

Al bijna 20.000 gebruikers gingen je voor.

De App wordt gewaardeerd met een 7 gemiddeld.

Meer van Assen

Asser Energieloketten

Op donderdag 2 november is in Buurt Informatie Centrum (BIC) in de Lariks het eerste Asser Energieloket geopend. Het loket is de eerste van in totaal vijf Energieloketten die in Assen haar deuren opent.

Energieadvies? Maak gebruik van onze energiecoach!

Een lagere energierekening? Onze energiecoach helpt u erbij! De energiecoach komt gratis bij u langs om de bespaarkansen van uw woning in kaart te brengen. U kunt zich gratis aanmelden voor een afspraak. Onze energiecoach neemt dan contact met u op. U kunt zich aanmelden via het formulier op deze website.

Energieverhalen

Op onze website hebben we verschillende verhalen van Assenaren verzameld. Inwoners die de afgelopen jaren hun huis energiezuinig hebben gemaakt, of hebben laten bouwen. Maar ook wijkgebouwen die al heel ver zijn qua energiezuinigheid. U vindt de verhalen op deze pagina. We zouden deze ervaringen graag uit willen breiden. Heeft u ook energiezuinige maatregelen doorgevoerd in uw huis? Of duurzaam laten bouwen? En wilt u hierover vertellen? Geef u op door een e-mail te sturen naar energie@assen.nl, o.v.v. ‘Energieverhalen’.