EnergieBericht

Er is er veel onrust op de energiemarkt. Dat maakt dat de energieprijzen enorm zijn gestegen in de afgelopen maanden. Veel huishoudens betalen sinds 1 januari 2022 veel meer voor energie. Bij andere komt die verhoging later op gang. Waarschijnlijk moeten we er rekening mee houden dat die hogere energieprijzen voorlopig niet (helemaal) verdwijnen. 

Slecht nieuws dus. Wat kan ik doen?

De afgelopen maanden was het nauwelijks mogelijk om over te stappen. Sinds begin mei komen er langzaam weer meer aanbiedingen van energiemaatschappijen. Het blijft wel lastig om je op dit moment een overstapadvies te geven. Belangrijk is om goed te kijken naar jouw huidige energiecontract. Weet wat je nu betaalt voor energie en check of jouw tarieven vast of variabel zijn.

Wat moet ik doen als mijn contract (binnenkort) afloopt?

Veel experts raden af om nu over te stappen naar een contract met bepaalde tijd. Bijna alle variabele tarieven zijn nu namelijk goedkoper dan de vaste tarieven. Na de einddatum van jouw contract, of bij een een contract zonder einddatum, zal je automatisch de variabele tarieven van jouw leverancier gaan betalen. 

Wacht nog even af en hou de energiemarkt in de gaten met ons EnergieBericht

Het is op dit moment ontzettend belangrijk om de energiemarkt goed in de gaten te houden. Dan weet je namelijk wanneer het juiste moment is om over te stappen en je de beste tarieven kan krijgen. We willen je hierin graag ondersteunen met het EnergieBericht. Schrijf je in via het formulier en ontvang iedere maand een korte update met de ontwikkelingen in de energiemarkt. We geven je eerlijk en onafhankelijk advies.

Aanmelden

* verplicht
Welke mails wil je van ons ontvangen?