Bewoners helpen om energie te besparen?
Wij doen het anders.

De beste digitale ondersteuning.

Verduurzamen?
Wij doen het anders.

Niet alleen de stenen, ook de bewoners.

Geen idee of je moet bijbetalen voor energie?
Wij doen het anders.

Weten waar je als bewoner aan toe bent.

Aanpak energiearmoede?
Wij doen het anders.

Het digitale bespaarhulpje.

Duurzaamheid monitoren?
Wij doen het anders.

Ontdek wat acties écht opleveren.

Communiceren over duurzaamheid?
Wij doen het anders.

Communiceer digitaal met bewoners.

Klein cadeautje, grote impact

De SlimWonen App is een toegankelijke app waarmee mensen thuis energie kunnen besparen. Dat scheelt euro’s, maar is ook goed voor het klimaat. Samen maken we werk van de energietransitie.

minder energie – beter klimaat

Inzicht_Small
SlimWonenApp-inzicht

Krijg inzicht in je energiekosten

Hier zie je jouw kosten en verbruik voor gas en/of stroom, per dag, uur, week, maand en jaar. Zo krijg je inzicht in het verbruik van jouw apparaten en acties. Hoe laat stond de verwarming aan, of hoeveel kost een wasje? Zie je ook verbruik op tijdstippen dat je niets actief gebruikte? Dat is sluipverbruik. Heb je zonnepanelen, dan zie je ook hoeveel je teruglevert.
Verbruik_Small
SlimWonenApp-vergelijk

Vergelijk jouw verbruik met dat van een ander

Je verbruik wordt vergeleken met huishoudens in eenzelfde woningtype. Jouw jaarverbruik vertalen we naar een jaaroverzicht: De rekening die we verwachten dat je dit jaar gaat krijgen.
Besparen_Small
Bekijk hoeveel je per jaar kunt besparen

Bekijk hoeveel je per jaar kunt besparen

‘Besparen’ begint met jouw bespaardoel en -score, om je vervolgens in 4 categorieën te helpen om je score te verhogen. Jouw bespaardoel is voor jou bepaald op basis van jouw energieverbruik en gegevens. We laten je niet alleen zien wat je KAN doen, maar helpen je ook bij het uitvoeren.
Tips
SlimWonenApp-tips

Voer tips & klusjes uit om geld te besparen

Bij tips & klusjes zie je precies hoeveel je nu al kunt besparen. Vaak zijn dit simpele acties die je makkelijk thuis kunt doen: Stekkers uit het stopcontact, de verwarming ontluchten, je vriezer ontdooien… Je ziet direct wat het je oplevert, maak er een sport van!
Voorschot_Small
SlimWonenApp-voorschot

Speel je voorschot en zie wat je per maand scoort

Versla je eigen voorschot door steeds iets minder te verbruiken dan jouw voorschot op jouw energiecontract. In de wintermaanden verbruik je meer dan in de zomer. We passen je voorschot daarop aan, dat geeft een realistisch beeld.
Weekoverzicht_Small
SlimWonenApp-inzicht

Verbeter je week-score

In het ‘Weekoverzicht’ zie je of jij afgelopen week meer of minder energie hebt gebruikt dan de week daarvoor. Zo krijg je makkelijk meer inzicht in je verbruik, handig toch?

Geef gebruikers controle over het energieverbruik

Activeer bewoners om in actie te komen

Krijg meetbare en inzichtelijke resultaten in ons unieke DataDashboard

Compleet pakket, inclusief toolbox met promotiemateriaal

Geen hardware nodig: de App werkt direct met de Slimme Meter

De SlimWonen App is onafhankelijk en niet gekoppeld aan een energieleverancier

Relatief lage aanschafwaarde, bewezen hoge conversie

Maatwerk mogelijk

Altijd een compleet passend pakket

We zijn trots op onze conversiecijfers en kijken constant waar het nog beter kan. Onze werkwijze bieden we aan als een compleet pakket, zo hoef je je nergens zorgen over te maken en halen we samen het beste uit het project. Dat is slim!

duurzame-bewoners_1032354607

Meer dan een slimme App

De SlimWonen App zet mensen in beweging omdat het energieverbruik ineens heel tastbaar maakt. Bovendien laat de App zien wat hij zelf kan doen om slimmer om te gaan met het verbruik. En je ziet de resultaten van die acties meteen terug!

Daar hoef je helemaal niet technisch voor te zijn: Onze App werkt makkelijk en we zijn altijd bereikbaar wanneer gebruikers er even niet uitkomen. Een soort super-energiecoach in je broekzak dus.

Gebruikers beoordelen ons met een X!*

Digitaal en toch tastbaar

De SlimWonen App is een digitaal product. Hierdoor hebben we maar weinig extra middelen nodig en belasten we het milieu niet onnodig. Toch vind je in onze toolbox een schat aan fysieke middelen: Van brieven tot folders en zelfs bespaarboxen met slimme bespaarproducten.

Onze jarenlange ervaring met bewonerscommunicatie leert ons dat deze middelen helpen om de conversie (en dus de uiteindelijke energiebesparing) te verhogen. 

Als klant krijg je toegang tot alle middelen uit de toolbox (inclusief het plaatsen van een eigen logo!). Samen bepalen we de ideale mix. 

SWA_datadashboard

Inzicht via het DataDashboard

Met onze overzichtelijke Datadashboards krijg je inzicht in het energieverbruik van bewoners en wordt duidelijk waar verduurzamingskansen liggen.

De SlimWonen App geeft een nieuw en uniek inzicht over bewoners, energie en verduurzaming in twee Datadashboards.

Met dit inzicht – de data driven strategy – kunnen beleid en keuzes worden gemaakt voor meer impact en minder kosten.

Klinkt dat ingewikkeld? We begeleiden dit proces en indien gewenst kijken we samen welke mogelijkheden de data biedt voor jouw organisatie.

Persoonlijk contact

Ons team is niet alleen superslim, maar neemt ook graag de tijd voor je. Weet je nog niet zeker of de SlimWonen App iets is voor jouw organisatie?
Vraag het ons!

Michiel Lamers
Michiel
Lamers
De eerste versnelling

Hier zijn we gestart

Den_Haag_Gemeente
Scherm­afbeelding 2023-02-17 om 14.33.43
Woonservice_woningcorporatie
Portaal_woningcorporatie
logo_meppel-tijdelijk
logoAssen_Medium
Bernheeze_Gemeente
Heeze_Leende_Gemeente
Servatius_woningcorporatie
Midden_Drenthe_Gemeente
Dordrecht_Gemeente
Ymere_woningcorporatie
Heerde_Gemeente
Scherm­afbeelding 2023-08-10 om 15.37.59
Talis_woningcorporatie
vesteda_woningcorporatie
Hardenberg_Gemeente
Trivire_woningcorporatie
Nijmegen_Gemeente

wat ons bezighoudt

Energiehelden in Assen en Meppel!

SlimWonen App is, na een succesvolle ronde in de Gemeente Assen, gestart in de Gemeente Meppel met het Energieheld-programma: een leerzaam traject voor kinderen in…
lees verder

Een record voor Noordenveld!

De huurders en kopers van de Gemeente Noordenveld kregen eind maart de SlimWonen App aangeboden. Het resultaat? Een record, 20% activeerde de App! En dat is best…
lees verder

We starten in Assen!

Hoewel de zomer inzet, moeten we ons voorbereiden op de herfst. Want die komt eraan en vraagt om actie. Bewoners van de Gemeente Assen krijgen daarom binnenkort…
lees verder

Het energieplafond: Laat je niet verrassen

De energieprijzen zijn flink gestegen. Voor veel huishoudens is energie inmiddels onbetaalbaar. De overheid stelt daarom vanaf 1 januari een ‘energieplafond’ in. Maar helpt dat…
lees verder

SlimWonen App in Nieuwsuur!

Nieuwsuur wilde graag een reportage maken over 3 nieuwe manieren om energie te besparen. En dus werden we uitgenodigd; prachtig! Nieuwsuur wilde het effect van…
lees verder

Wie staat er op tegen klimaatverandering, en … wie niet

Ons oog viel op een LinkedIn post van een actievoerder tegen de privé-jets op Schiphol. Het bleek een huisvader, die had gespijbeld. Zelfs zijn vrouw…
lees verder

Wake up call, volgend jaar moet je het helemaal zelf doen

SlimWonen App maakt zich ernstige zorgen over de huidige snelheid van verduurzaming. Het kan en moet sneller, slimmer en beter. De huidige energiekostencrisis heeft verschillende…
lees verder

Echt iets voor de honours studenten van de UvA

Trots zijn we op de samenwerking met professor Edith Smit, gedrag & communicatie UvA. Aan een groep van haar beste studenten (de honours studenten), mochten…
lees verder
De slimme energie app voor thuis

Het Energieplafond in de App

Met dat nieuwe plafond speelt er natuurlijk ook meteen een nieuwe vraag: ‘ben ik gisteren onder mijn plafond gebleven?’ en ‘wat kost dat?’. In de…
lees verder