Kerstvakantie

Binnenkort gaan we beginnen met energie besparen.

Tijdens de kerstvakantie kun je alvast opwarmen met 3 leuke opdrachten, die geen energie kosten.

Kerstmis is een tijd voor vrienden en familie, dus zet de tv uit, leg de game-controller neer en doe samen een gezellig spelletje. Ik heb drie spelletjes voor je bedacht, kies jij maar uit welke je gaat proberen!

1. Teken een geheime tekst

Gebruik jouw vinger om een bericht op de rug van een ander te schrijven en laat hem/haar raden wat je hebt geschreven. Dit is een leuke manier om plezier te hebben en geheimen te delen zonder te praten! En wat ook mooi is, valsspelen is onmogelijk. Probeer voor oudere kinderen of familieleden een simpele zin zoals ‘’Ik hou van jou’’ of ‘’Ik heet …(jouw naam)’’. Je kan gekke woorden gebruiken zoals ‘’Vlaflip’’ of ‘’Blubber’’. Als je het spel nog wat wilt uitbreiden kan je ook commando’s schrijven die ze moeten uitvoeren, zoals ‘’Spring’’ en ‘’Draai’’, of ‘’Zit’’ (als ze staan) en ‘’Sta’’ (als ze zitten). Als je een jonger broertje/zusje/neefje/nichtje hebt kun je vormen tekenen zoals een hart of een ster.

 

2. Kopieer elkaar

Kom bij mekaar en kies iemand uit die het spel gaat beginnen. Die persoon gaat iets wilds of geks doen met zijn/haar lichaam. Een dansje als een robot of rups misschien, of een gek gezicht of geluid maken. Wees creatief! Als hij/zij klaar is wordt aan iedereen tegelijk gevraagd: ‘’Kan jij dat doen?’’. Nu start iedereen in de groep met haar versie van het dansje of beweging. Na afloop wordt er een winnaar gekozen die mag nieuwe beweging Dat wordt lachen.

 

3. Hou een verrassing vast

Bij dit spel begin je met het uitstrekken van je gesloten vuisten naar iemand en zeg je: ‘’Kies er één.’’  Één vuist wordt aangetikt en jij draait hem , zodat hij/zij hem kan openen. Nu zeg je: ‘‘Maak open.’’ Terwijl jouw vuist open wordt gemaakt, zeg je: “Het is een…” en kies dan iets om ze mee te verrassen, zoals een knuffel, een kus of iets anders leuks. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Het is een… knuffel!” Als je vuist dan open is, trek je hem/haar naar je toe voor een knuffel. Gegarandeerd giechelen!

Hier zijn een paar van onze favoriete verrassingen voor dit spel:

  • Knuffel
  • High Five
  • Boks
  • Kietelen
  • Haar in de war – verpest hun haar snel met je handen
  • Massage – wrijf over hun schouders