Kerstvakantie

We gaan beginnen op 1 januari.

Tijdens de kerstvakantie kun je alvast opwarmen met 3 leuke opdrachten.

opdracht 2

Kerst! Tijd voor een kerstboom. Maar staat hij eigenlijk wel goed? Hier wat tips om te zorgen dat jouw kerstboom er gezellig bij staat!

Zet je kerstboom ver van de verwarming! Anders blijft de warme lucht van de verwarming achter de boom hangen. Net als andere grote meubels zoals de bank doen. En wist je dat de kerstboom snel uitdroogt als hij bij de verwarming staat. Ook droogt de kerstboom minder snel uit door de warmte van de verwarming en houdt hij zijn mooie naalden.

We gaan het hebben over de kerstboom in huis. Het is namelijk belangrijk om na te denken over de plek van de kerstboom in huis. Een kerstboom vóór de verwarming is niet het beste idee. De kerstboom blokkeert dan veel warme lucht. Ook droogt hij uit door de hitte van de verwarming, waardoor hij sneller zijn mooie naalden verliest. Zet ‘m liever aan de andere kant van de kamer. Plaats ook geen andere grote objecten, zoals een bank of stoelen, voor de verwarming.

Kerst zonder denneboom is bijna ondenkbaar, of toch niet?

Een kerst zonder een échte kerstboom in de woonkamer is bijna ondenkbaar, of toch niet? Ik heb al een aantal andere soorten kerstbomen gezien, en sommigen vond ik zelfs mooier dan de originele! Ze kunnen er niet alleen mooi en grappig uitzien, je kunt er ook geld mee besparen. Een kerstboom van opgestapelde boeken of houten plankjes: er zijn heel veel mogelijkheden. Vaak worden in dit soort ‘kerstbomen’ veel minder lichtjes en andere versieringen gestopt, wat ze een stuk goedkoper maakt. Ik daag je uit om een alternatieve kerstboom in elkaar te knutselen. Wanneer je klaar bent kan je mij een foto sturen van het resultaat, ik ben erg benieuwd! En nu je toch bezig bent; kijk ook eens naar alle kerstverlichting op andere plekken in huis. Is het wel nodig om een grote lichtgevende ster op te hangen of is een simpele maar mooie kerstkrans van ballen ook genoeg? Als jij denkt van wel, vooral doen! Je bent dan energie aan het besparen, dus het is goed om hier over na te denken.

Andere opdrachten in dit thema