badkamer

In de badkamer verbruik je veel energie voor verschillende dingen. Je kunt er dus ook veel energie besparen!

  • Je doet het licht aan, dit verbruikt stroom. 
  • Je gebruikt warm water om te douchen of je handen te wassen. Om water te verwarmen wordt vaak gas verbruikt, op dezelfde manier als je verwarming.
  • Vaak is er een afzuiger of ventilator in de badkamer om nare luchtjes en vocht af te zuigen. Die verbruikt ook stroom.
  • Misschien hebben jullie wel een elektrische tandenborstel, tondeuse of andere apparaten die je op moet laden. Of gebruiken jullie thuis een föhn of stijltang. 

 

Bonusopdracht

Douche-muziek

We zijn nog niet klaar met douchen deze week! Omdat we als mensen zoveel douchen wilde ik jullie nóg een handige tip geven om korter te douchen. Dit keer gaat muziek ons helpen om energie te besparen, is dat niet geweldig? Op deze manier wil ik nooit meer lang douchen!

In Nederland douchen we gemiddeld bijna 8 minuten. Een echte EnergieHeld kan dat natuurlijk veel korter. Als je een jaar lang niet langer dan 5 minuten doucht, bespaar je heel veel warm water, en al snel €35 euro per persoon! Met dat geld kan je allerlei leuke dingen doen, zoals samen naar de bioscoop.

Hier zijn 5 van mijn favoriete Nederlandse liedjes onder de 5 minuten:

  1. Goldband – ‘Noodgeval’ (03:34)
  2. De Jeugd van Tegenwoordig – ‘Sterrenstof’ (03:40)
  3. Maan – ‘Ze huilt maar ze lacht’ (03:06)
  4. Abel – ‘Onderweg’ (03:09)
  5. Acda en de Munnik – ‘Niet of nooit geweest’ (04:02)

Laat Rikkie weten hoe het ging.

Heb je zelf nog leuke doucheliedjes van ongeveer 5 minuten? Leuk! Stuur de titel en de artiest naar Rikkie de EnergieHeld (gebruik de knop hier onder), dan zetten we jouw liedje bij de douche-muziek.