keuken

In de keuken staan veel energievreters, zoals de koelkast, vriezer, oven, afwasmachine en het fornuis. Ze smullen van stroom en gas, maar wij gaan ze op dieet doen! Er zijn veel manieren om als een echte EnergieHeld zuinig te koken en slim met deze apparaten om te gaan. Onthoud goed dat kleine veranderingen (zoals het sneller sluiten van de koelkastdeur) een groot verschil kunnen maken als je dit lang blijft doen. Daar worden je ouders en de natuur blij van!

opdracht 2

Koken zonder energie

Huh, koken zonder een snufje van energie? Kan dat dan? Jazeker! Stel je voor dat alle apparaten in de keuken op slot staan en het niet meer doen. Wat doe je dan als je trek hebt? Je fantasie gebruiken! Ik kan een heleboel dingen bedenken om te maken zonder daarvoor ook maar één apparaat nodig te hebben. Ben jij ook een kok die dat kan? Ik denk van wel, en daarom heb ik deze opdracht voor je gemaakt.

Je raadt het al…maak een overheerlijke maaltijd zonder energie te gebruiken.
Dus schorten om, koksmuts op en laat zien wat voor een EnergieHeld kok jij bent!

Gebruik geen apparaten die gas of stroom verbruiken, zoals een blender, oven, magnetron of gasfornuis.

Gebruik het liefst geen eten uit de koelkast, want die gebruikt ook stroom! Gelukkig kan veel groente en fruit buiten de koelkast bewaard worden. Bijvoorbeeld eten dat je uit potten, blikjes, zakken of dozen kan halen. Genoeg om uit te kiezen!

Denk bijvoorbeeld aan simpele recepten zoals een boterham (niet roosteren!) met pindakaas en schijfjes banaan of een tomatensalade met rode ui, olijfolie en Italiaanse kruiden.

Stuur Rikkie jouw recept

Hier komt het leuke: deel jouw zelfbedachte, energievrije recept met Rikkie via WhatsApp! Het best verzonnen recept wordt op onze social media geplaatst zodat iedereen dit kan zien en proberen (stuur ook een foto!).  

We vragen altijd toestemming voordat we iets delen.