Handleiding

Tarieven invullen in de SlimWonen App

Bij het activeren van de App moet je een aantal gegevens invullen, waaronder je stroom- en gastarief. Op basis van deze tarieven berekenen we namelijk je dagelijks energieverbruik in euro’s en je bespaarscore. Deze tarieven kan je vinden op de factuur van je energieleverancier.

Het kan soms nog best ingewikkeld zijn om je tarief terug te vinden op je factuur, aangezien iedere energieleverancier dit op een andere manier in je factuur zet. We zullen je een handje helpen:

 

Stroomtarief

Vul hier het tarief per kWh in. Dit tarief wordt op de factuur soms (variabele) leveringskosten genoemd. Het tarief is een optelsom van de marktprijs, de energiebelasting, opslag duurzame energie en de BTW per kWh. Het daltarief vul je niet in.

Gastarief

Vul hier het tarief per m3 in. Dit tarief wordt op de factuur soms (variabele) leveringskosten genoemd. Het tarief is een optelsom van de marktprijs, de energiebelasting, opslag duurzame energie en de BTW per kWh. Tel deze hierbij op. Het daltarief vul je niet in.

Vastrechtkosten stroom/gas

Vul hier de vastrechtkosten stroom/gas per jaar in. Dit is een vast tarief dat je energieleverancier bepaalt. Je betaalt dit altijd, ongeacht je verbruik. Deze vind je op de factuur van je energieleverancier en worden soms ook vaste leveringskosten genoemd. Let op; deze kosten worden niet meegerekend in je verbruiksoverzicht. Wel worden ze gebruikt om je bespaardoel te bepalen.

Vraag een gratis demo aan voor zakelijke klanten

We hebben een gratis demo-versie van de SlimWonen App klaarstaan voor gemeenten, corporaties en bedrijven.

Om te kijken of jij in aanmerking komt voor deze demo, en om deze goed in te stellen, hebben we wat meer informatie nodig. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

Door op ‘Vraag aan’ te klikken, ga je akkoord met onze Privacy statement en Algemene voorwaarden.