Nieuwe functie in de App

Het energieplafond is er!

In de vernieuwde SlimWonen App krijg je nu ook inzicht in het energieplafond. Op deze pagina leggen we je uit wat er is veranderd in de App.

Het energieplafond in het kort

Er is dit jaar een maximale prijs afgesproken voor energie: €0,40 per kWh (stroom) en €1,45 per m3 (gas). Je betaalt deze lagere prijs voor de eerste 2900 kWh en de eerste 1200 m3 per jaar. Verbruik je meer dan dit ‘plafond’? Dan betaal je voor dit verbruik de tarieven van je energieleverancier.

Jouw verbruik in de SlimWonen App

We willen je het beste inzicht geven. Daarom laten we je in de App nu zien of je verbruik boven (of onder) het plafond komt. In de grafieken zie je je verbruik van stroom in kWh, en van gas in m3. Dat is misschien anders dan je gewend was, want eerder zag je hier jouw verbruik in euro’s.

De stippellijn geeft het energieplafond aan. Hierdoor kun je zien of jouw verbruik boven of onder het plafond blijft. 

Wanneer je het Energieplafond nog niet in de App ziet heb je waarschijnlijk nog niet de nieuwste versie. Je kunt de App updaten via de App Store of de Google Play Store. 

Een plafond per maand en dag

Je verbruik is niet elke dag hetzelfde. In de winter verbruik je bijvoorbeeld meer gas dan in de zomer. De overheid heeft daarom per maand en per dag een energieplafond berekend. Bij ‘Maanden’ kun je dit goed zien, maar ook bij ‘Dagen’ zie je het terug.

Informatie onder de grafiek

Aan de linkerkant zie je jouw verbruik (in kWh of m3). In het midden zie je het energieplafond (voor die dag, maand of dit jaar). Rechts zie je wat jij betaalt voor jouw verbruik. 

Voor je verbruik onder het plafond betaal je een vast tarief van maximaal €0,40 per kWh en €1,45 per m3. Komt je verbruik boven het plafond uit? Dan rekenen we met de tarieven die je hebt ingevuld in de instellingen. 

Vul jouw tarieven in

Het is belangrijk dat jij jouw tarieven voor stroom en gas invult (en aanpast wanneer ze veranderen), alleen dan kan de App een goede berekening maken van jouw kosten. Je hoeft zelf niet na te denken over de verschillende tarieven onder en boven het plafond, dat doet de App voor je.

Kiezen tussen gas, stroom en teruglevering

In de grafiek zie je nu verbruik in kWh en m3. Er is daarom een aparte grafiek voor stroom en voor gas. Je kiest zelf of je gas, stroom of teruglevering wil zien.

Heb je teruglevering van zonne-energie? Dan wordt dit van je stroomverbruik afgehaald. Wil je alleen zien hoeveel je teruglevert? Druk dan op het zonnetje.

Vragen

Heb je een vraag over het Energieplafond in de SlimWonen App? Stel hem dan hieronder. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.